Populära ljudböcker

Recensioner, ljudboksappar, och gratis lyssning

 Här samlar vi våra recensioner för ljudböcker, utvalda efter popularitet, tillgänglighet och renommé. Låt dig inspireras!

Vi visar även var du kan lyssna på varje ljudbok vi gör recensioner för. Du kan även se vilken av ljudbokstjänsterna som har bäst erbjudande just nu. Genom att prova en ljudbokstjänst kan du lyssna på populära ljudböcker gratis i upp till 45 dagar.

Vi hoppas att du hittar något som ser intressant ut!

Populära ljudböcker

Populära ljudböcker just nu

Lev mer, tänk mindre
Ljudbok & e-bok

En bur av guld
Ljudbok & e-bok

Omgiven av idioter
Ljudbok & e-bok

Harry Potter-serien
Ljudbok & e-bok

Rich Dad Poor Dad
Ljudbok & e-bok

Ljudbokstjänster med flest böcker

Hittar du inte boken du är ute efter? Ingen fara. Här nere listar vi de olika ljudbokstjänsterna, rankade efter hur omfattande och kvalitativt deras utbud är. 

Använd en av knapparna "prova" för att komma till det senaste och bästa erbjudandet vi hittat. Vi letar alltid efter de senaste rabatterna och erbjudandena för att ge dig 30, 45, eller fler dagar!

Bookbeat utbud⭐ 4.8 / 5.0
Betyg i utbud
Prova gratis
BookBeat är en del av Bonnier som i sin tur äger över 100 företag inom bokbranchen. Det leder till att BookBeat har ett mycket stort utbud av titlar. Du kan vara säker på att hitta både klassiker och nyutgivna titlar i BookBeats app.

BookBeat har även delat in sina bokkategorier i ytterligare underkategorier som väcker extra intresse och kan hjälpa dig att hitta nästa bok.
Storytel utbud⭐ 4.8 / 5.0
Betyg i utbud
Prova gratis
Storytel äger både förlagen Norstedts och Massolit och har därför ett rejält utbud av titlar. Eftersom att Storytel varit på marknaden sedan ljudboksströmning blev populärt i Sverige har de också bra koll på äldre populära titlar.

I kombination med de äldre titlarna är Storytel även duktiga på att lägga till nysläppta titlar till sin tjänst, de har även en rad egna böcker som de har ensamrätt till.
Nextory utbud⭐ 4.6 / 5.0
Betyg i utbud
Prova gratis
Nextory är inte en del av något förlag, istället är de duktiga på att ta in böcker från alla möjliga källor. Detta gör att de har ett utbud i klass med de starkaste konkurrenterna.

Om du vill ha tillgång till de allra senaste titlarna är Nextory ofta snabba på att plocka in dem till appen. Även barnböcker har Nextory varit duktiga på och har många av de populäraste titlarna.
Bokus Play utbud⭐ 4.3 / 5.0
Betyg i utbud
Prova gratis
Bokus play är bra på att få tag i nysläppta böcker, men har stundvis fått kritik för ett bristande utbud på äldre populära titlar. Exempelvis var titlar såsom böcker ur Harry Potter-serien eller klassiker från Astrid Lindgren tidigare inte tillgängliga i tjänsten. Vi har hört att Bokus Play fokuserar på att utveckla sitt utbud av äldre titlar däremot och har sett att det redan blivit bättre!
Audible utbud⭐ 4.0 / 5.0
Betyg i utbud
Prova gratis
Audible är en del av jätteföretaget Amazon och har därigenom en enorm möjlighet att införskaffa titlar.

Men! Det är primärt engelska titlar i tjänsten. Detta urskiljer Audible från konkurrenterna, som alla har bra utbud av svenska titlar. Många anser att Audibles utbud av engelska titlar är det bästa du kan få tag på och efter att ha undersökt saken håller vi med.