Audible

BehÄll böckerna för alltid

Med en prenumeration frÄn Audible fÄr du en eller tvÄ valfria böcker gratis per mÄnad. Alla böcker fÄr du behÄlla för all framtid, Àven efter att du avslutat din prenumeration.

LÄter det intressant? DÄ kan Audible vara för dig.

Audible har det absolut största utbudet för engelska titlar, men jobbar fortfarande pÄ att nÄ toppen nÀr det kommer till utbud av böcker pÄ svenska. Om du enbart Àr ute efter svenska böcker borde du ha detta i Ätanke!

För de flesta anvÀndare av Audible vi pratat med Àr upplÀgget av att Àga böckerna man vÀljer ut varje mÄnad det som sticker ut som den tydligaste fördelen. Just detta Àr Audible unik med, resterande tjÀnster lÄter dig lyssna eller lÀsa medans ditt abonnemang Àr igÄng men inte efter.


LÀs vidare sÄ berÀttar vi allt du behöver veta om Audible. Vi besvarar bland annat frÄgorna:

- Vilka priser har Audible?
- BĂ€sta erbjudanden frĂ„n Audible?
- Har Audible familjeabonnemang?
- Hur Àr Audibles utbud?

Audible prova gratis
Se senaste erbjudandet frĂ„n Audible🎁 BĂ€sta samarbetserbjudandet
⭐ 4.1 / 5.0
✓ BĂ€st engelskt - men begrĂ€nsat svenskt utbud
✓ Bra pris om du inte lĂ€ser mycket
✓ Du fĂ„r böcker permanent
✓ Pris frĂ„n ca 100 kr / mĂ„n
✓ Unika erbjudanden för nya kunder
LÀs vÄrt omdöme
LÀs mer pÄ audible.co.uk

Audible omdöme - BÀst i test?

BĂ€st Pris för ljudboksappar:

Audible fÄr betyget 4,0 / 5,0
Vilket motsvarar en delad fjÀrdeplats för Pris

BÀst Utbud för ljudboksappar:

Audible fÄr betyget 4,0 / 5,0
Vilket motsvarar en femteplats för Utbud

BÀst Kvalitet (app) för ljudboksappar:

Audible fÄr betyget 4,2 / 5,0
Vilket motsvarar en fjÀrdeplats för Kvalitet

BÀst betyg för ljudboksappar:

Sammanslaget fĂ„r Audible: 
4,1 / 5,0 ⭐ Slutbetyg
Vilket ger Audible femteplatsen i vÄrt test

Audible - vÄrt omdöme

Audible Ă€r en polerande ljudboksapp - kan den vara rĂ€tt för dig?  Absolut, men den skiljer sig frĂ„n resterande alternativ. HĂ€r Ă€r en snabb översikt

Med Audible fĂ„r du varje mĂ„nad vĂ€lja ut en bok i appen som du sedan Ă€ger permanent (Ă€ven efter att du avslutar prenumerationen). 

Om det stÀmmer in pÄ dig funkar audible perfekt eftersom att den Àr skapad med inspiration frÄn just en online-shop. Audibles prenumeration ger dig en gratis bok per mÄnad (som du sjÀlv fÄr vÀlja ut frÄn deras stora utbud) för ca 100 sek / mÄn. Eftersom att populÀra böcker ofta kostar över 100 sek tjÀnar man ofta pÄ att anvÀnda prenumerationen. Efter att du valt ut din gratis bok gÄr det alltid att köpa fler frÄn Audibles stora utbud.

DÄ Audible kan vara perfekt för vissa anvÀndare rankar appen inte högre i vÄr lista av tvÄ skÀl:
1) Vissa vill frÀmst lÀsa svenska titlar, i vilket fall Audible har ett begrÀnsat utbud och rankar lÀgre Àn konkurrenterna. De har sjÀlvklart titlar pÄ svenska, men jÀmfört med exempelvis Nextory eller BookBeat Àr utbudet inte riktigt lika stort.
2) Ett abonnemang för obegrÀnsad lÀsning fungerar smidigt för mÄnga, de har inget emot att behÄlla prenumerationen till en fast kostnad efterÄt utan att oroa sig för att de behöver köpa enskilda böcker.

Slutsats 
Om du föredrar att kunna Àga böcker du vÀljer ut och ibland Àven lÀser/lyssnar pÄ engelska Àr Audible faktiskt ett av - om inte det rentav bÀsta valet pÄ marknaden.

Är du osĂ€ker pĂ„ om denna typ av abonnemang passar dig skulle vi rekommendera att du provar gratis, efter allt Ă€r det ett felsĂ€kert sĂ€tt att ta reda pĂ„ om det kĂ€nns rĂ€tt. Just nu kan du testa Audible i 30 dagar som du sen kan avbryta utan nĂ„gon som helst kostnad. Genom testperioden fĂ„r du alltsĂ„ en bok som du kan behĂ„lla för alltid.

Vill du veta mer om hur du avbryter provperioden i tid har vi skrivit lite mer om det under vÄra vanliga frÄgor, som du hittar hÀr.

Audible

LÀs vad som ligger bakom betygen i vÄr guide BÀsta Ljudboksappen

Audible pris och abonnemang

Audible pris⭐ 4.0 / 5.0
Prisbetyg
Prova gratis
Standard: ca 100kr
✓ En bok per mĂ„nad
✓ BehĂ„ll boken permanent

Vilken typ av abonnemang passar mig?

Audible ger gratis provperiod för deras Audible Premium Plus, dÀr man som anvÀndare kan lÄsa upp böcker som sparas permanent i ens bibliotek i appen. NÀr man testar frÄn Sverige Àr priset i brittisk pund. VÀxlingskursen gör dÀrför att priset kan variera nÄgot, men pÄ ett ungefÀr landar det pÄ 100kr i mÄnaden.

Det finns Ă€ven varianter av prenumerationen dĂ€r du kan kombinera detta med tillgĂ„ng till ett urval av andra böcker samtidigt. 

Provperioden som Àr gratis att testa inkluderar en kombination av detta. I jÀmförelse med utbuden och modellen hos de andra ljudbokstjÀnsterna Àr det dock lÀttast att jÀmföra Audibles modell med att man som anvÀndare lÄser upp 1 bok i mÄnaden.

Audible Erbjudande: Rabattkod

Vad har Audible för rabattkoder och erbjudanden?

Just nu kan du testa audibles abonnemang gratis i 30 dagar och alltsÄ fÄ en gratis bok, utan nÄgon som helst betalning. Du kan lyssna pÄ din bok genom Audibles app, som vanligt. Tryck pÄ knappen sÄ tar vi dig direkt till erbjudandet.

Audible App

Hur stÄr sig dÄ Audible som app och vilka fördelar och nackdelar existerar?

HÀr kommer en snabb genomgÄng av hur appen ser ut och vilka funktioner du fÄr med den. Som alltid fÄr du sÄklart allra bÀsta intrycket genom att testa appen gratis och prova anvÀnda den för att lyssna pÄ din gratisbok du fÄr med erbjudandet. Men - vi förstÄr att man ibland vill ha en kvick översikt innan man vill ta nÄgot kliv alls, dÀrför finns den hÀr delen av guiden för dig. HÀng med sÄ tar vi en titt!

Home

Hemfliken fungerar som huvudsidan i appen dÀr du oftast börjar med att logga in.

Efter det fĂ„r du en simpel överblick av titlar som kan fĂ„ dig att komma igĂ„ng. 

Detta ger en enkel intuitiv vÀg till nya böcker som kan fÄ dig att börja lÀsa med en gÄng.

Library

Under My Library finner du ditt bibliotek av böcker du köpt frÄn Audible sen tidigare.

Till en början kommer du hitta din gratisbok i detta bibliotek men du kan utöka det genom att köpa fler böcker eller förbli prenumerant hos Audible under fler mÄnader.

News

I News-fliken fÄr du förslag pÄ nyheter som slÀppts ut pÄ ljudboksappen.

Denna flik gör att du lÀtt kan se om du vill köpa nÄgon av de nyheter som slÀppts under den senaste tiden.

Om du tycker om att vara snabb med att plocka upp nya titlar kan det vara hÀr du hittar din nÀsta bok.

Stats

PĂ„ denna flik kan du se statistik över ditt lĂ€sande och Ă€ven lĂ„sa upp med medaljer och priser som visar vad du har Ă„stadkommit eller lĂ€st. 

HÀr hittar du roliga fakta om ditt lÀsande men ocksÄ data som kan vara intressant för dig som exempelvis vill uppnÄ ett visst antal timmar lÀsande i veckan.

Store - Browse

Genom att gÄ till Store och sedan Browse kommer du till appens blÀddringsdel.

Detta Àr den huvudsakliga sidan för att leta upp och inspireras till köp av nya böcker. Du kan antingen söka sjÀlv efter titlar och författare eller lÄta Audibles egna topp-titlar inspirera dig.

VÀrt att komma ihÄg hÀr Àr att Audible, som nÀmnt, har ett rÀtt begrÀnsat utbud av titlar pÄ svenska. Audible skiner istÀllet genom att ha vÀrldens största utbud av titlar pÄ engelska, vilket för rÀtt person Àr guld vÀrt.

Settings

I Settings kan du stĂ€lla in alla grundlĂ€ggande instĂ€llningar du kan tĂ€nka dig. 

Bland annat kan du bestÀmma vad du vill fÄ notiser eller mail om samt Àndra instÀllningar för nedladdningar och appens ljudspelare.

Profil

I din Profil kan du se hur mĂ„nga titlar du har samt genvĂ€gar till mĂ„nga intressanta funktioner.

Exempelvis kan du se hur mycket du lyssnat samt dina "medaljer" som du Àven kan se i mer detaljerad form under Stats.

Du kan hÀr Àven se historik för dina tidigare köp samt en genvÀg till support.

Audibles app summerat

Audibles app funkar felfritt och smidigt för den prenumerationsmodell de tillÀmpar - alltsÄ att du fÄr gratis böcker varje mÄnad som du Àger och sen kan vÀlja om du vill köpa fler.

JĂ€mför vi Audible mot de andra apparna i vĂ„r jĂ€mförelse (framförallt de med högst betyg i app och kĂ€nsla, som BookBeat och Storytel) kĂ€nns det som att de andra apparna gör ett lite bĂ€ttre jobb pĂ„ att guidea en fram till nya intressanta titlar. Summerar man kĂ€nslan skulle man kunna sĂ€ga att det Ă€r som att de bĂ€sta apparna tar en pĂ„ en liten resa nĂ€r man vill hitta nya böcker, jĂ€mfört med Audible som fungerar mer som en traditionell online shop. 

Appen fungerar vÀldigt smidigt, enligt förvÀntan dÄ Audible Àr dotterbolaget till teknikjÀtten Amazon. I de allra flesta fall finns det absolut inget att klaga pÄ. Nackdelen kan ligga i att de bÀsta ljudboksapparna i Sverige har ett lite mer "fÄngande" designupplÀgg, och Àr formade kring en mer populÀr ljudboksmodell - alltsÄ att du fÄr lyssna obegrÀnsat pÄ hur mÄnga böcker du vill.

Audible Familjeabonnemang

Hur Àr Audibles familjekonto?

TyvÀrr har Audible inte nÄgot alternativ för familjekonton. Om ni Àr flera som vill lyssna skulle vi istÀllet rekommender Bokus Play, Storytel eller Bookbeat, eller Nextory som alla har familjeabonnemang.

BÀst i test: Audbiles ljudbokstjÀnst

Vilken app för ljudböcker Àr bÀst i test?

Hur stÄr sig dÄ Audible mot konkurrenter som Nextory, Bookbeat och Storytel, och vilken app för ljudböcker Àr bÀst i test?

Med ett engelskt fokus, och nĂ„got begrĂ€nsande upplĂ€gg, faller Audible bakom tĂ€ten i vĂ„r jĂ€mförelse. För gemene man blir man nog mer nöjd med nĂ„gon av vinnarna frĂ„n Sverige, exempelvis Storytel eller Bookbeat. Men! Om du Ă€r ute efter litteratur pĂ„ engelska, eller Ă€r sĂ€rskilt intresserad av att fĂ„ Ă€ga böckerna permanent klĂ€ttrar Audible plötsligt frĂ„n lĂ„g till vĂ€ldigt hög placering. 

Med sitt enorma utbud av böcker pÄ engelska Àr tjÀnsten svÄrslagen för dig som bryr dig mest om att komma Ät dessa. Om du Àven vill Àga böckerna skulle vi i de flesta fall faktiskt rekommendera Audible över resten av tjÀnsterna i vÄr jÀmförelse.

I totalpoÀng och för de allra flesta anvÀndare har vi dock sammanstÀllt tjÀnsterna och deras vÀrde enligt nedan:

Bookbeat prova gratis
FĂ„ Bookbeat gratis i 45 dagar🎁 BĂ€sta samarbetserbjudandet
⭐ 4.6 / 5.0
✓ Topprankad i bĂ„de utbud och kvalitet
✓ Egna titlar och stort utbud
✓ LĂ„ng tid pĂ„ marknaden
✓ PremiumkĂ€nsla men ibland dyrare
✓ Pris frĂ„n 99kr / mĂ„n
LÀs vÄrt omdöme
LÀs mer pÄ bookbeat.com
Storytel prova gratis
FĂ„ Storytel gratis i 30 dagar🎁 BĂ€sta samarbetserbjudandet
⭐ 4.4 / 5.0
✓ Bra i alla kategorier
✓ Stort utbud & egna titlar
✓ LĂ€ngst tid pĂ„ marknaden
✓ Pris frĂ„n 129kr/mĂ„n
✓ Prova gratis i 30 dagar genom vĂ„ra lĂ€nkar
LÀs vÄrt omdöme
LÀs mer pÄ storytel.com
Nextory prova gratis
FĂ„ Nextory gratis i 30 dagar🎁 BĂ€sta samarbetserbjudandet
⭐ 4.4 / 5.0
✓ Bra i alla kategorier
✓ PrisvĂ€rda och flexibla prenumerationer
✓ AnvĂ€ndarvĂ€nlig app
✓ Pris frĂ„n 139 kr / mĂ„n
✓ Prova gratis i 30 dagar genom vĂ„ra lĂ€nkar
LÀs vÄrt omdöme
LÀs mer pÄ storytel.com
Bokus Play prova gratis
FĂ„ Bokus Play gratis i 30 dagar🎁 BĂ€sta samarbetserbjudandet
⭐ 4.3 / 5.0
✓ Billigast pris
✓ App-kvaliteten har förbĂ€ttrats
✓ Erbjuder budgetvĂ€nliga abonnemang
✓ Pris frĂ„n 79 kr / mĂ„n
✓ Prova gratis i 30 dagar genom vĂ„ra lĂ€nkar
LÀs vÄrt omdöme
LÀs mer pÄ bokus.com
Audible prova gratis
Se senaste erbjudandet frĂ„n Audible🎁 BĂ€sta samarbetserbjudandet
⭐ 4.1 / 5.0
✓ BĂ€st engelskt - men begrĂ€nsat svenskt utbud
✓ Bra pris om du inte lĂ€ser mycket
✓ Du fĂ„r böcker permanent
✓ Pris frĂ„n ca 100 kr / mĂ„n
✓ Unika erbjudanden för nya kunder
LÀs vÄrt omdöme
LÀs mer pÄ audible.co.uk