Behåll böckerna för alltid

Med en prenumeration från Audible får du en eller två valfria böcker gratis per månad. Alla böcker får du behålla för all framtid, även efter att du avslutat din prenumeration.

Låter det intressant? Då kan Audible vara för dig.

Audible har det absolut största utbudet för engelska titlar, men jobbar fortfarande på att nå toppen när det kommer till utbud av böcker på svenska. Om du enbart är ute efter svenska böcker borde du ha detta i åtanke!

För de flesta användare av Audible vi pratat med är upplägget av att äga böckerna man väljer ut varje månad det som sticker ut som den tydligaste fördelen. Just detta är Audible unik med, resterande tjänster låter dig lyssna eller läsa medans ditt abonnemang är igång men inte efter.


Läs vidare så berättar vi allt du behöver veta om Audible. Vi besvarar bland annat frågorna:

- Vilka priser har Audible?
- Bästa erbjudanden från Audible?
- Har Audible familjeabonnemang?
- Hur är Audibles utbud?

Audible

Audible omdöme - Bäst i test?

Bäst Pris för ljudboksappar:

Audible får betyget 4,0 / 5,0
Vilket motsvarar en fjärdeplats för Pris

Bäst Utbud för ljudboksappar:

Audible får betyget 4,0 / 5,0
Vilket motsvarar en femteplats för Utbud

Bäst Känsla (app) för ljudboksappar:

Audible får betyget 4,6 / 5,0
Vilket motsvarar en tredjeplats för Känsla

Bäst betyg för ljudboksappar:

Sammanslaget får Audible: 
4,2 / 5,0 ⭐ i Slutbetyg
Vilket ger Audible fjärdeplatsen i vårt test

Audible - vårt omdöme

Audible är en polerande ljudboksapp - kan den vara rätt för dig?  Audible är för dig som vill äga de böcker som du väljer ut varje månad. Dessa får du behålla även efter du avslutar din prenumeration. 

Om det stämmer in på dig funkar audible perfekt eftersom att den är skapad med inspiration från just en online-shop. Audibles prenumeration ger dig en gratis bok per månad (som du själv får välja ut från deras stora utbud) för ca 100 sek / mån. Eftersom att populära böcker ofta kostar över 100 sek tjänar man ofta på att använda prenumerationen. Efter att du valt ut din gratis bok går det alltid att köpa fler från Audibles stora utbud.

Då Audible kan vara perfekt för vissa användare rankar appen inte högre i vår lista av två skäl:
1) Vissa vill främst läsa svenska titlar, i vilket fall Audible har ett begränsat utbud och rankar lägre än konkurrenterna. De har självklart titlar på svenska, men jämfört med exempelvis Nextory eller BookBeat är utbudet inte riktigt lika stort.
2) Ett abonnemang för obegränsad läsning fungerar smidigt för många, de har inget emot att behålla prenumerationen till en fast kostnad efteråt utan att oroa sig för att de behöver köpa enskilda böcker.

Slutsats 
Om du föredrar att kunna äga böcker du väljer ut och ibland även läser/lyssnar på engelska är Audible faktiskt ett av - om inte det rentav bästa valet på marknaden.

Är du osäker på om denna typ av abonnemang passar dig skulle vi rekommendera att du provar gratis, efter allt är det ett felsäkert sätt att ta reda på om det känns rätt. Just nu kan du testa Audible i 30 dagar som du sen kan avbryta utan någon som helst kostnad. Genom testperioden får du alltså en bok som du kan behålla för alltid.

Vill du veta mer om hur du avbryter provperioden i tid har vi skrivit lite mer om det under våra vanliga frågor, som du hittar här.

Audible

Läs vad som ligger bakom betygen i vår guide Bästa Ljudboksappen

Audible pris och abonnemang

Vilken typ av abonnemang passar mig?

Audible använder inte den vanliga modellen där man som användare får obegränsat med böcker för en viss summa i månaden. Istället har Audible en modell där du får "bok-kuponger" som du kan använda för att välja ut ett antal valfria böcker gratis per månad, beroende på vilket abonnemang du har (månadskostnad från £ 7.99, ca 100 sek).

Utöver din gratisbok kan du alltid köpa ytterligare böcker. Abonnemangen är de följande:

Gold Monthly - £ 7.99 (ca 100 sek) / mån
1 bok-kupong (gratis bok) per månad 

Gold Annual - £ 69.99 (ca 800 sek) / år
1 bok-kupong (gratis bok) per månad, men med betalning för hela året (sammanlagt 12 gratis böcker) till ett lägre totalt pris

Platinum Monthly - £ 14.99 (ca 170 sek) / mån
2 bok-kuponger (gratis böcker) per månad 

Platinum Annual - £ 109.99 (ca 1 250 sek) / år
2 bok-kuponger (gratis böcker) per månad men med betalning för hela året (sammanlagt 24 gratis böcker) till ett lägre totalt pris

Audible Abonnemang Valfria gratis böcker per månad
Gold Monthly | ca 100 sek / mån 1 bok
Gold Annual | ca 800 sek / år 12 böcker
Platinum Monthly | ca 170 sek / mån 2 böcker
Platinum Annual | ca 1250 sek / år 24 böcker
Konkurrenternas Abonnemang Gratis böcker per månad
Nextory | Silver | 139 sek / mån Obegränsat (vänta på nya boksläpp i 6 månader)
Storytel | Unlimited | 169 sek / mån Obegränsat
Bokus Play | Bas | 79 sek / mån 1 bok per månad

Audible Erbjudande: Rabattkod

Vad har Audible för rabattkoder och erbjudanden?

Just nu kan du testa audibles abonnemang gratis i 30 dagar och alltså få en gratis bok, utan någon som helst betalning. Du kan lyssna på din bok genom Audibles app, som vanligt. Tryck på knappen så tar vi dig direkt till erbjudandet.

Sist med inte minst - vill du läsa böckerna gör du det bäst med en läsplatta!

Amazon gör bland de bästa läsplattorna i världen. På en Kindle är skärmen gjord för att läsning ska bli behagligare och det märks när man läser från på en Kindle istället för en iPad eller annan elektronik. 

Här är de bästa läsplattorna vi testat:

Kindle Paperwhite 32 GB
1699 kr
Klicka på länken för att kolla in den själv på Amazons hemsida: amazon.se/kindle-paperwhite-32GB 

Kindle Paperwhite Svart

Kindle Paperwhite 8 GB
1399 kr
Klicka på länken för att kolla in den själv på Amazons hemsida: amazon.se/kindle-paperwhite-8GB 

Kindle Paperwhite Svart

Kindle Original 4 GB
999 kr
Klicka på länken för att kolla in den själv på Amazons hemsida: amazon.se/kindle-original

Kindle Svart

Audible App

Hur står sig då Audible som app och vilka fördelar och nackdelar existerar?

Här kommer en snabb genomgång av hur appen ser ut och vilka funktioner du får med den. Som alltid får du såklart allra bästa intrycket genom att testa appen gratis och prova använda den för att lyssna på din gratisbok du får med erbjudandet. Men - vi förstår att man ibland vill ha en kvick översikt innan man vill ta något kliv alls, därför finns den här delen av guiden för dig. Häng med så tar vi en titt!

Home

Hemfliken fungerar som huvudsidan i appen där du oftast börjar med att logga in.

Efter det får du en simpel överblick av titlar som kan få dig att komma igång. 

Detta ger en enkel intuitiv väg till nya böcker som kan få dig att börja läsa med en gång.

Library

Under My Library finner du ditt bibliotek av böcker du köpt från Audible sen tidigare.

Till en början kommer du hitta din gratisbok i detta bibliotek men du kan utöka det genom att köpa fler böcker eller förbli prenumerant hos Audible under fler månader.

News

I News-fliken får du förslag på nyheter som släppts ut på ljudboksappen.

Denna flik gör att du lätt kan se om du vill köpa någon av de nyheter som släppts under den senaste tiden.

Om du tycker om att vara snabb med att plocka upp nya titlar kan det vara här du hittar din nästa bok.

Stats

På denna flik kan du se statistik över ditt läsande och även låsa upp med medaljer och priser som visar vad du har åstadkommit eller läst. 

Här hittar du roliga fakta om ditt läsande men också data som kan vara intressant för dig som exempelvis vill uppnå ett visst antal timmar läsande i veckan.

Store - Browse

Genom att gå till Store och sedan Browse kommer du till appens bläddringsdel.

Detta är den huvudsakliga sidan för att leta upp och inspireras till köp av nya böcker. Du kan antingen söka själv efter titlar och författare eller låta Audibles egna topp-titlar inspirera dig.

Värt att komma ihåg här är att Audible, som nämnt, har ett rätt begränsat utbud av titlar på svenska. Audible skiner istället genom att ha världens största utbud av titlar på engelska, vilket för rätt person är guld värt.

Settings

I Settings kan du ställa in alla grundläggande inställningar du kan tänka dig. 

Bland annat kan du bestämma vad du vill få notiser eller mail om samt ändra inställningar för nedladdningar och appens ljudspelare.

Profil

I din Profil kan du se hur många titlar du har samt genvägar till många intressanta funktioner.

Exempelvis kan du se hur mycket du lyssnat samt dina "medaljer" som du även kan se i mer detaljerad form under Stats.

Du kan här även se historik för dina tidigare köp samt en genväg till support.

Audibles app summerat

Audibles app funkar felfritt för den modell den använder - alltså att du får gratis böcker varje månad som du äger och sen kan välja om du vill köpa fler.

Jämför vi Audible mot de andra apparna i vår jämförelse (framförallt de med högst betyg i app och känsla, som BookBeat och Nextory) känns det som att de andra apparna gör ett lite bättre jobb på att guidea en fram till nya intressanta titlar. Summerar man känslan skulle man kunna säga att det är som att de bästa apparna tar en på en liten resa när man vill hitta nya böcker, jämfört med Audible som fungerar som en lite roligare, men ändå traditionell online shop. 

Appen fungerar väldigt smidigt, enligt förväntan då Audible är dotterbolaget till teknikjätten Amazon. I de allra flesta fall finns det absolut inget att klaga på. Nackdelen kan ligga i att de bästa ljudboksapparna i Sverige har ett lite mer "fångande" designupplägg, och är formade kring en mer populär ljudboksmodell - alltså att du får lyssna obegränsat på hur många böcker du vill.

Audible Familjeabonnemang

Hur är Audibles familjekonto?

Tyvärr har Audible inte något alternativ för familjekonton. Om ni är flera som vill lyssna skulle vi istället rekommender Nextory, Storytel eller Bookbeat som alla har familjeabonnemang. 

Om ni är flera som vill läsa lönar det sig snabbt att använda familjeabonnemang på grund av billigare pris och fler funktioner. Se exempelvis prisjämförelsen nedan mellan Audible och vår testvinnare Nextory.

Audible (1 gratis bok) för fler användare Nextory (obegränsat med böcker) för fler användare
1 användare - £ 7.99 / mån 1 användare - 139 sek / mån
2 användare - £ 15.98 / mån 2 användare - 199 sek / mån
3 användare - £ 23.97 / mån 3 användare - 239 sek / mån
4 användare - £ 31.96 / mån 4 användare - 279 sek / mån

Bäst i test: Ljudboksapp 2021

Vilken app för ljudböcker är bäst i test 2021?

Hur står sig då Audible mot konkurrenter som Nextory, Bookbeat och Storytel, och vilken app för ljudböcker är bäst i test 2021?

Efter att ha utvärderat samtliga tjänster har vi kommit framt till följande ranking:

nextory
BookBeat
Bokus Play
Audible
Storytel

Läs vad som ligger bakom betygen i vår guide
"Bästa Ljudboksappen 2020"

nextory
BookBeat
Bokus Play
Audible