Vanliga frågor om ljudboks-apparna

Här svarar vi på era vanligaste frågor!

Hur avbryter jag min provperiod?


Det positiva här är att ingen av tjänsterna gör det svårt för dig att avbryta din prenumeration, du behöver bara ha koll på datumet din provperiod går ut. Det enda du behöver göra är att någon dag innan provperioden går ut googla ”*ljudbokstjänstens namn* avbryta” så kommer du komma direkt dit du ska. Det här är bland de vanligaste frågorna vi får in och vi är därför glada att det är så smidigt att avbryta din provperiod.

Receptet för att inte råka betala i onödan är alltså:
1.  Notera hur lång din provperiod är. Det ser du på knappen när du klickar vidare från vår guide och det kommer även framgå när du tecknar din provperiod.

2. Skriv upp datumet provperioden går ut. Sätt datumet till en eller två dagar innan provperioden går ut. Om du kommer få 14 dagar gratis, skriv då till exempel upp en notis i din kalender som dyker upp om 13 eller 12 dagar för att vara säker.

3. Googla/sök på: "*ljudbokstjänstens namn* avbryt". Du kommer se att resultaten som kommer upp leder dig direkt till ljudbokstjänsten och sidan där du avbryter abonnemanget. Det är en snabb och smidig process.

Vårt "recept" ovan funkar för alla appar. Vissa appar har även en avbryt-funktion direkt i appen för att göra det ännu smidigare!

Är en ”gratis provperiod” verkligen helt gratis?


Kort svar:
Ja

Långt svar: Också ja 😊 Här är varför:

De vill ge dig en gratis provperiod för att visa just deras app
Det finns väldigt många i Sverige som inte har testat en ljudboksapp än. Om man inte är van kan det finnas en tröskel som gör att man inte vill hoppa rakt in och betala en licens direkt. Det här vet ljudbokstjänsterna om och de är villiga att stå för kostnaden av att ge dig några veckors gratis användning för att du ska få chansen att komma in i hur det är att använda en ljudboksapp och se allt positivt det kan ge dig.

Vissa testar och säger att ”nej, det här var inget för mig”. Men väldigt många tycker att appen ger så många fördelar att de väljer att fortsätta med sitt abonnemang.

Ljudbokstjänsterna vet om det här. De vet också att det är lätt för användare att starta betalabonnemang hos den app de fick testa gratis om de nu skulle välja att fortsätta. Därför konkurrerar de om att ha fördelaktiga gratisperioder som lockar intresserade användare till just deras app.

Här kommer vi in – vi letar runt efter de bästa rabattkoderna vi kan få tag på för att ge de till dig på ett så smidigt sätt som möjligt!

Är det säkert att prova gratis?


Ja, det garanterar vi.

Vi har bara med ljudbokstjänster som har stora, stabila företag bakom sig och som inte kan komma undan med att göra något lömskt. Vi kontrollerar även ständigt företagen i vår lista för att vara säkra på att det inte finns någon risk för användare.

Anledningen till att ingen av de här företagen skulle göra något lurigt mot sina användare är att de inte är ute efter en till månad eller två av betalningar. De hoppas alla på att skapa långvarig koppling med användaren och att de ska rekommendera tjänsten vidare till sina nära och kära. Det är så apparna växer i den här branschen.

Om en ljudbokstjänst hade försökt lura användare skulle det snabbt komma fram och innebära katastrof för ljudbokstjänsten.

Ljudbokstjänsterna frågar om din betalinformation när du startar din provperiod för att det ska vara lätt för dig att godkänna en riktig betalprenumeration efter provperioden löpt ut. Detta är helt säkert att skriva in för alla tjänster i vår guide. Precis som vi skrivit ovan finns det ingen motivation för företagen att försöka be dig betala för extra saker eller liknande – det skulle aldrig gå igenom. Dessutom hade det förstört hela tanken bakom deras marknadsföring.

Det som är bra att veta är att om du skulle ha glömt avbryta din provperiod hade du behövt betala en månad av prenumeration. Läs mer om hur du avbryter det på säkert sätt under ”hur avbryter jag?” i nästa fråga.

Kan jag prova flera olika ljudbokstjänster?


Absolut!

Det finns ingen spärr i hur många av apparna du kan testa med gratis provperioder.

Ljudbokstjänsterna i vår guide håller alla en bra nivå och ger dig i regel full tillgång till deras utbud. Men i slutändan är det du som bestämmer om du vill lägga ner dina pengar på en tjänst. Om du inte är nöjd, nyfiken på en annan tjänst, eller av vilken anledning som helst vill testa en annan app är det fritt fram att göra det! 

Vårt bästa tips


Det viktigaste är att inte stå och stampa i onödan. Det enda sättet att veta om det är rätt val är att prova.

Vi har bara tagit med etablerade, stabila och säkra appar i guiden som har hyllats av de över 1 miljon sammanslagna användarna. 

Dessutom har alla tjänster i vår jämförelse gratis provtid.

Vårt bästa tips är att lita på din magkänsla - prova den app du har fått bäst intryck av gratis och ge den en chans! Du har inget att förlora.

Vill du se hur två ljudboksappar står sig mot varandra, en mot en?

Vi har tagit fram det vi kallar för Ljudbokskampen - en jämförelse för varje par av ljudboksappar.

Du hittar jämförelsen du är ute efter genom att gå till sidan för en av ljudbokstjänsterna du vill jämföra. Lättaste sättet är att antingen använda menyn i övre delen av skärmen  eller klicka på "Läs vårt omdöme" här ovanför.

Vill du exempelvis se vilken tjänst som är bäst mellan Storytel och BookBeat? Då har vi en guide för precis det.

Undrar du något annat?

Släng iväg ett mail till oss på  bridgepathkontakt@gmail.com

Vi hoppas att vi har kunnat klara upp dina funderingar!

Ta gärna en titt på våra topprankade ljudboksappar nedan eller gå till vår guide Bästa Ljudboksappen

Bookbeat prova gratis
Få Bookbeat gratis i 90 dagar🎁 Bästa samarbetserbjudandet
⭐ 4.6 / 5.0
✓ Topprankad i både utbud och kvalitet
✓ Egna titlar och stort utbud
✓ Lång tid på marknaden
✓ Premiumkänsla men ibland dyrare
✓ Pris från 99kr / mån
Läs vårt omdöme
Läs mer på bookbeat.com
Storytel prova gratis
Få Storytel gratis i 30 dagar🎁 Bästa samarbetserbjudandet
⭐ 4.4 / 5.0
✓ Bra i alla kategorier
✓ Stort utbud & egna titlar
✓ Längst tid på marknaden
✓ Pris från 129kr/mån
✓ Prova gratis i 30 dagar genom våra länkar
Läs vårt omdöme
Läs mer på storytel.com
Nextory prova gratis
Få Nextory gratis i 30 dagar🎁 Bästa samarbetserbjudandet
⭐ 4.4 / 5.0
✓ Bra i alla kategorier
✓ Prisvärda och flexibla prenumerationer
✓ Användarvänlig app
✓ Pris från 139 kr / mån
✓ Prova gratis i 30 dagar genom våra länkar
Läs vårt omdöme
Läs mer på storytel.com
Bokus Play prova gratis
Få Bokus Play gratis i 45 dagar🎁 Bästa samarbetserbjudandet
⭐ 4.3 / 5.0
✓ Billigast pris
✓ App-kvaliteten har förbättrats
✓ Erbjuder budgetvänliga abonnemang
✓ Pris från 79 kr / mån
✓ Prova gratis i 45 dagar genom våra länkar
Läs vårt omdöme
Läs mer på bokus.com
Audible prova gratis
Se senaste erbjudandet från Audible🎁 Bästa samarbetserbjudandet
⭐ 4.1 / 5.0
✓ Bäst engelskt - men begränsat svenskt utbud
✓ Bra pris om du inte läser mycket
✓ Du får böcker permanent
✓ Pris från ca 100 kr / mån
✓ Unika erbjudanden för nya kunder
Läs vårt omdöme
Läs mer på audible.co.uk

Se motiveringen för betygen i Pris, Utbud & Känsla och mycket mer i vår guide Bästa Ljudboksappen