Rutinerad ljudbokstjänst med höga betyg

Storytel har funnits längst på ljudboksmarknaden av de tjänster vi jämfört. I våra tester presterar de ofta på en okej nivå, men får inga podiumplaceringar. Storytel är en tjänst med stort utbud och en app som fungerar okej, dock finns det inget som riktigt sticker ut med Storytel. Utöver ett bra, stort utbud är priserna något höga och appen något oinspirerad. Utbudsstorlek är även minst lika bra i högpresterande appar såsom BookBeat eller Nextory.

Prismässigt kan Storytel vara ett bra alternativ för barnfamiljer, då de ger gratis barnkonto (för barn under 13 år) för varje vuxen användare du har i ditt abonnemang. 

Jämfört med de bästa tjänsterna i vår jämförelse landar Storytel på märkbart lägre nivå och därmed även placering. 

Läs vidare så berättar vi allt du behöver veta om Storytel. Vi besvarar bland annat frågorna:

- Vilka priser har Storytel?
- Hur är Storytels utbud?
- Bästa erbjudandet från Storytel?
- Har Storytel familjeabonnemang?

Storytel

Storytel omdöme - Bäst i test?

Bäst Pris för ljudboksappar:

Storytel får betyget 3,5 / 5,0
Vilket motsvarar en femteplats för Prisbetyg

Bäst Utbud för ljudboksappar:

Storytel får betyget 4,6 / 5,0
Vilket motsvarar en delad andraplats för Utbud

Bäst Känsla (app) för ljudboksappar:

Storytel får betyget 4,2 / 5,0
Vilket motsvarar en fjärdeplats för Känsla

Bäst betyg för ljudboksappar:

Sammanslaget får Storytel:
4,1 / 5,0 ⭐ i Slutbetyg 
Vilket ger Storytel femteplatsen i vårt test

Storytel - vårt omdöme

Storytel har ett något högre pris än konkurrenterna och ger dig en okej tjänst. Det finns de som är nöjda med Storytel men i våra tester finns det andra tjänster som presterar bättre.

De erbjuder inte budgetalternativ ifall du vill lyssna på färre böcker och betala mindre. Däremot har de "kids mode"-konton som följer med varje abonnemang och kan vara värt för barnfamiljer att överväga.  

Slutsats 
Som barnfamilj kan Storytel vara ett av de bättre valen. För många finns det dock både billigare eller bättre alternativ som fyller samma funktion som Storytel. 

Storytel

Se vad som ligger bakom betygen i vår guide Bästa Ljudboksappen

Storytel pris och abonnemang

Storytel har flera typer av abonnemang och priser beroende på hur många användare kontot har. Abonnemangstyperna börjar från 1 användare och går att uppgradera till 3 stycken (+ 3 barnkonton*) totalt.

Unlimited - 169 sek per månad
Storytel Unlimited låter dig läsa och lyssna obegränsat på ljudböcker och e-böcker för ett fast pris per månad. Du kan max vara 1 vuxen person (+ 1 barnkonto*) åt gången och kan använda appen på både mobil och surfplatta. 

Family - 209 sek per månad
Är ni fler än 1 vuxen som vill lyssna genom samma konto? Då erbjuder Storytel sitt familjeabonnemang. Med Family kan du läsa och lyssna med två vanliga profiler (+ två barnkonton*) åt gången till 209 sek per månad. 

Family+  - 259 sek per månad
Om ni är en större familj som inte kan få nog av böcker så är Family+ rätt val för er. Här får ni som vid all obegränsad läsning tillgång till hundratusentals böcker som går att lyssna på online och offline. I Family+ kan ni vara upp till 3 vuxna användare (+ 3 barnkonton*) som lyssnar samtidigt.

*Kids mode
"Barnkonto" i texten ovanför handlar om de extra profiler du får automatiskt till ditt Storytel-abonnemang. Det innebär i kort att du kan ha extra "kids mode"-användare utan extra kostnad. Dock kan dessa "kids mode"-användare enbart läsa titlar som är passande för barn under 12 år.

Vill du läsa mer om barnkonton kan du se Storytels egna information om Kids mode här.

Storytel Abonnemang Timmar per månad
Unlimited | 169 sek / mån Obegränsat (1 vuxen + 1 kids mode)
Familj | 209 sek / mån Obegränsat (2 vuxna + 2 kids mode)
Familj+ | 259 sek / mån Obegränsat (3 vuxna + 3 kids mode)
Konkurrenternas Abonnemang Timmar per månad
Bookbeat | Premium 199 sek / mån Obegränsat
Bokus Play | Premium | 139 sek / mån Obegränsat
Nextory | Silver | 139 sek / mån Obegränsat (vänta på nya boksläpp i 6 månader)
Audible | £7.99 / mån 1 bok per månad

Storytel Erbjudande: Rabattkod

Vad har Storytel för rabattkoder och erbjudanden?

Storytel har vanligtvis 14 dagar gratis till nya användare - där du som lyssnare får fri tillgång till appen under provperioden. Du får läsa och lyssna obegränsat, helt utan bindingstid. För tillfället har Storytel höjt provperioden till 30 dagar och då får du prova appen gratis i 16 dagar till, alltså 30 dagar gratis. För att ta del och aktivera detta erbjudande, klicka på knappen.

Storytel App

Hur står sig då Storytel som app och vilka fördelar och nackdelar existerar?

Här kommer vår översiktliga genomgång av appens olika områden. Det bästa sättet att se om appen är något för dig är såklart att testa Storytel gratis, men vi finns här för att ge en snabb översikt redan nu.

Fortsätt ner så visar vi genomgången av appen, förhoppningsvis kan det ge dig bättre insikt i om du vill ge appen en chans.

Appen är uppbyggd kring olika flikar: 
Boktips | Serier | Kategorier | Sök | Bokhylla | Inställningar

Boktips

I vyn boktips kan du som användare få tips på nya böcker att läsa eller lyssna på. Vyn boktips är väldigt bra jämfört med konkurrenterna då den fokuserar på vanliga områden som användarna faktiskt gillar t.ex. veckans barntips och veckans utvalda. Förutom det kurerade innehållet finns även personliga rekommendationer som är baserat på vad du läst tidigare.

Serier

Likt Netflix kan det vara trevligt att hitta en serie att sträckläsa. Här hittar du mängder med intressanta serier som lyfts fram av Storytel. Utforska olika serier eller prova ett av våra tips - lyssna på Somna med Mikael Persbrandt - perfekt för dig som har svårt att somna.

Kategorier

Om du inte riktigt bestämt dig för en bok ännu men vet att du gillar t.ex. deckare kan kategorier vara något för dig. Du väljer en huvudkategori och kan därefter välja underkategori för att hitta precis rätt. Kategorier fungerar extra bra när du inte har en specifik bok i åtanke.

Sök

Storytel har en sökfunktion som hjälper dig hitta specifika böcker. Förutom boksökningar går det även att söka efter författare, uppläsare och serier vilket är perfekt om du till fastnad för en specifik uppläsares röst

Bokhylla

I Storytels bokhylla hittar du alla böcker du tidigare visat intresse för.

Eftersom du kan läsa obegränsat hos Storytel kan din bokhylla bli väldigt full. Som svar på detta problem har Storytel skapat en funktion som hjälper dig sortera och filtrera i biblioteket av böcker. 

Inställningar

I denna vy kan du ändra personlig kontoinformation eller inställningar som rör appens funktionalitet. Det finns även flera smarta lösningar som t.ex. Kids Mode - ett barnsäkrat läge som gör att erotiska ljudböcker inte går att hitta.

Storytel app summerat

Storytel har en bra app som ligger i nivå med konkurrenter som BookBeat och Nextory. Appens utseende och användarvänlighet håller hög nivå, dessutom finns det funktioner som hjälper användaren att få ut mer av sin läsning som Kids Mode, kurerade serier och personliga rekommendationer. Vi tycker att BookBeat och Nextory lyckats hålla utseendet mer avskalat och ger ett lite renare utseende. Detta är dock en smaksak och skillnaden är marginell. 

Storytel Familjeabonnemang

Hur är Storytels familjekonto?

För dig som vill att hela familjen ska kunna njuta av ljudböcker och e-böcker samtidigt är det alltid värt att skaffa ett familjekonto. Det finns två nivåer av familjeabonnemang som Storytel erbjuder. Den första tillåter två användare och kostar 209 sek/mån. Det andra tillåter 3 användare och kostar 269 sek/mån. Till varje familjekonto ingår även en profil för barn med tillgång till "kids mode".

Storytels Familjeabonnemang Pris
Family | 2 användare 209 sek / mån
Family+ | 3 användare 269 sek / mån

Bäst i test: Ljudboksapp 2021

Vilken app för ljudböcker är bäst i test 2021?

Hur står sig då Storytel mot konkurrenter som Nextory, Audible och Bookbeat, och vilken app för ljudböcker är bäst i test 2021?

Efter att ha utvärderat samtliga tjänster har vi kommit fram följande ranking:

nextory
BookBeat
Bokus Play
Audible

Läs vad som ligger bakom betygen i vår guide Bästa Ljudboksappen.

nextory
BookBeat
Bokus Play
Audible
Storytel

Läs vad som ligger bakom betygen i vår guide
"Bästa Ljudboksappen 2020"