Ett bra och billigt alternativ

Bokus Play håller extremt låga priser för sin tjänst. Så länge du inte är ute efter familjeabonnemang är Bokus Play oslagbart billiga, med startpris vid 79 kr / mån och en prenumeration för obegränsat lyssnande och läsande för bara 139 kr / mån.

Låter det intressant? Då kan Bokus Play vara för dig.

Samtidigt som vissa konkurrenter, exempelvis BookBeat eller Nextory har något vassare appar och utbud är det ingen som slår Bokus Play i pris. Därför titulerar vi Bokus Play som ett starkt budgetval som fortfarande gör allt du vill att en ljudboksapp ska. 

Läs vidare så berättar vi allt du behöver veta om Bokus Play. Vi besvarar bland annat frågorna:

- Vilka priser har Bokus Play?
- Hur är Bokus Plays utbud?
- Bästa erbjudandet från Bokus Play?
- Har Bokus Play familjeabonnemang?

Bokus Play

Bokus Play omdöme - Bäst i test?

Bäst Pris för ljudboksappar:

Bokus Play får full poäng 5,0 / 5,0
Vilket motsvarar en förstaplats för Pris

Bäst Utbud för ljudboksappar:

Bokus Play får betyget 4,3 / 5,0
Vilket motsvarar en fjärdeplats för Utbud

Bäst Känsla (app) för ljudboksappar:

Bokus Play får betyget 3,9 / 5,0
Vilket motsvarar en femteplats för Känsla

Bäst betyg för ljudboksappar:

Sammanslaget får Bokus Play:
4,4 / 5,0 ⭐ i Slutbetyg
Vilket ger Bokus Play tredjeplatsen i vårt test

Bokus Play - vårt omdöme

Bokus Play har bäst pris av ljudboksapparna för en enskild användre, men presterar inte i allra högsta topp när det kommer till appen och utbud - ett budgetalternativ som på det stora hela ändå fungerar bra.

Vad gäller pris har Bokus Play marknadens lägsta, både för budget (1 bok per månad för 79kr) och för obegränsat lyssnande (139 kr, utan begränsningar). Det enda fallet då Bokus Play inte är billigast är om du är ute efter familjeabonnemang, där hade vi rekommenderat Nextory eller BookBeat.

Det positiva är att Bokus Play fortfarande är ny på marknaden och redan gjort förbättringar både vad gäller utbud och app-prestanda. Bland annat har de förfinat sina söksystem i appen så att de nu är i klass med marknadsledande appar. 

Slutsats:
Bokus Play är något av en oslipad diamant. Den presterar okej och har marknadens bästa pris för en enskild lyssnare och läsare. Om du är ute efter att hitta en ljudboksapp till ett riktigt bra pris skulle vi rekommendera att du testar den gratis och se vad du tycker. I värsta fall får du gratis ljudböcker i 14 dagar och kan sen byta till att testa en annan tjänst utan kostnad. I bästa fall har du hittat din nya ljudboksapp till ett grymt pris!

Bokus Play

Läs vad som ligger bakom betygen i vår guide Bästa Ljudboksappen

Bokus Play Pris och Abonnemang

Vilken typ av abonnemang passar mig?

Bokus Play erbjuder två typer av abonnemang.

Play Bas - 79 sek per mån
I Play Bas får du välja 1 gratis bok per månad från Bokus Plays utbud av ljudböcker och e-böcker. 

Play Premium - 139 sek per mån
Bokus Plays abonnemang för obegränsat lyssnande. Som premiumkund får du tillgång till obegränsad läsning och lyssning utan bindningstid. 

Bokus Plays Abonnemang Böcker per månad
Bas | 79 sek / mån 1 bok per månad
Premium | 139 sek / mån Obegränsat
Konkurrenternas Abonnemang Timmar per månad
Bookbeat | Premium 199 sek / mån Obegränsat
Storytel | Unlimited | 169 sek / mån Obegränsat
Nextory | Silver | 139 sek / mån Obegränsat (vänta på nya boksläpp i 6 månader)
Audible | £7.99 / mån 1 bok per månad

Bokus Play Erbjudande: Rabattkod

Vad har Bokus Play för rabattkoder och erbjudanden?

För att ta del av erbjudandet att prova Bokus Play gratis i 14 dagar kan du klicka på knappen nedan. Erbjudandet är aktiverat automatiskt om du därefter klickar dig vidare till "prova gratis" på deras hemsida. Svårare än så är det inte!

Bokus Play App

Hur står sig då Bokus Play som app och vilka fördelar och nackdelar existerar?

Hur ser ljudboksappen ut? Vilka funktioner finns och vad har konkurrenterna? Vi har laddat ned Bokus Play och kommer hjälpa dig få en förståelse för vad du kan förvänta dig som användare av Bokus Play-appen.

Vi hoppas detta kan fungera som en inblick i appen redan innan du väljer att ladda ner den eller inte.

Appen är uppbyggd kring olika flikar: 
Utforska | Ämnen | Sök | Bokhylla | Profil 

Utforska

I den första vyn får du möjlighet att kunna utforska en mängd olika böcker. Du kan se topplistor för ljudböcker eller e-böcker, nyheter och något vi tycker är extra användbart - veckans val, ett snabbt sätt att hitta din nästa bok. 

Ämnen

I denna flik hittar du alla möjliga typer av bokkategorier från feelgood och romance till gripande deckare. Bokus Play har även kurerat innehåll som deras egna bokspecialister tar fram - perfekt för dig som vill få skarpa rekommendationer på ett smidigt sätt.

De har också använt sig av en simplistisk kategorimeny som vi gillar. Först väljer en huvudgenre som du sen kan komplettera med en mer specifik genre, t.ex. Skönlitteratur -> Feelgood. Detta nya söksystemet lade Bokus Play till för inte så länge sen alls och vi tycker att det är en skarp uppgradering för appen som vi är mycket glada med! 

Sök

Är du ute efter en specifik bok? Då kan du använda dig av appens sökfunktion. Du kan enkelt skriva in en sökning och i majoriteten av fallen får du fram rätt bok. Förutom att kunna söka på titel har du även möjlighet att filtrera baserat på popularitet, nyheter, betyg och mycket mer. 

 

Bokhylla

I din bokhylla samlas alla böcker du sparat, läst, laddat ner eller slutfört.

Det ger dig en tydlig bild av vilka böcker du har använt eller läser just nu.

Profil

I Bokus Play kan du se din användare i vyn "profil", här hittar du kontouppgifter, svar på vanliga frågor och mycket mer. En positiv sak med Bokus Play är att du kan avsluta ditt abonnemang och provperiod direkt i appen - något inte alla ljudboksappar erbjuder. Med ett knapptryck säger du upp abonnemanget och betalar därefter inte för några flera månader.

Om du valt Bokus Plays budgetabonnemang "Play Bas" (79 sek / mån) får du en gratis bok per månad. Tiden tills din nästa gratis bok blir tillgänglig kan du isåfall också se under din profil. Om du istället använder abonnemanget "Play Premium" (139 sek / mån) kan du lyssna obegränsat på hur många böcker du vill.

Bokus Plays app summerat

Bokus Play har en app som till en början saknade funtionalitet som konkurrenter redan hade i sina. Nu har dem faktiskt uppgraderat många aspekter av appen, främst sökfunktionerna och kategorierna för att hitta nya titlar vilket vi tycker är väldigt härligt! 

Även fast Bokus Play håller på att förbättra sin app märker vi fortfarande att den laddar längre än konkurrenters appar. Något som enligt oss drar ner betyget för känsla ett snäpp.

Bokus Play Familjeabonnemang

Hur är Bokus Plays familjekonto?

Är ni flera än 1 person som vill läsa eller lyssna på böcker? Då passar ett familjeabonnemang för er. Tyvärr erbjuder inte Bokus Play något familjeabonnemang ännu vilket gör att det oftast är värt att se till andra ljudbokstjänster om du vill skapa abonnemang med fler användare. Vi skulle här rekommendera Nextory, Storytel eller BookBeat istället.

Konkurrenternas familjeabonnemang Pris
Nextory Från 199 sek / mån
Bookbeat 49 sek per tillagd användare
Storytel Från 209 sek / mån

Bäst i test: Ljudboksapp 2021

Vilken app för ljudböcker är bäst i test 2021?

Hur står sig då Bokus Play mot konkurrenter som Bookbeat, Audible, Nextory och Storytel? Vilken app för ljudböcker är bäst i test 2021?

Efter att ha utvärderat samtliga tjänster har vi kommit till följande ranking:

nextory
BookBeat
Bokus Play
Audible
Storytel

Läs vad som ligger bakom betygen i vår guide
"Bästa Ljudboksappen 2020"

nextory
BookBeat
Bokus Play
Audible

Läs vad som ligger bakom betygen i vår guide "Bästa Ljudboksappen 2020".